Om Svenskabloggen

Svenskabloggen är just nu under uppbyggnad. Jag kommer här att samla material som jag arbetar och har arbetat med mina elever i grundskolan i ämnet svenska. Då jag arbetat som lärare i ett antal år vet jag att det ofta är bra att elever går tillbaka och repeterar sådant vi tidigare gått igenom. Och då kan jag – förhoppningsvis inom en snar framtid – hänvisa till den här bloggen.

Tanken är att lägga upp både information och övningsuppgifter i ämnet svenska. Inte bara till mina elever utan till alla som kan tänkas klicka sig in på den här bloggen. Om du är elev, lärare eller bara språkintresserad som finner denna blogg hjälpsam eller intressant så glädjer det mig.

Jag kommer att kategorisera informationen/uppgifterna i olika huvudkategorier (som t.ex. GRAMMATIK, TEXTTYPER, SKRIVREGLER) och skapar sedan underrubriker till dessa. Du hittar kategorierna till vänster om den här texten.

Jag heter Andreas Johansson och undervisar i svenska och engelska på Skogsängsskolan i Salem. Förhoppningsvis underlättar den här bloggen studierna för elever samt ger kanske även andra lärare tips och idéer. Det går också bra att ställa frågor eller kommentera varje inlägg – klicka bara på kommentarer.

Jag hoppas att detta forum är till hjälp för Er!

Med vänlig hälsning,

Andreas Johansson

a

Kontakt & information:

Epost: andreas.johansson(snabela)salem.se

Twitter: svenskabloggen

Skype: Svenskabloggen

Facebook: facebook.com/svenskabloggen.skogsangsskolan

  1. Cecilia Glarner
    mars 26, 2017 kl. 5:28 e m

    Hej!
    Ja g ser att du har gjort läsförståelse frågor till Motståndarna fram till sid. 100. Bra jobbat! Jag undrar om du möjligtvis har frågor till de resterande sidorna?
    Tack på förhand!
    /Cecilia, svensklärare i åk 4

  1. No trackbacks yet.

Lämna en kommentar